Education courses for international students in Perth, Western Australia. Information on visas, schools, universities, English colleges and scholarships.

Wizy

Australia przyjmuje ludzi z zagranicy przez cały rok, by mogli cieszyć się naturalnym urokiem i zrelaksowanym stylem życia naszego kraju.  Nasze prawo wizowe ma cel, by każdy gość uzyskał jak najwięcej ze swojego pobytu, i jest kilka opcji dla studentów i podróżników.

Musisz zastanowić się która wiza jest najbardziej odpowiednia dla Ciebie, a informacje poniżej to krótki poradnik, żebyś wybrał odpowienią wizę na okres Twoich studiów w Perth. Polecamy sprawdzenie z Department of Immigration and Citizenship {departament imigracji} jakie są najnowsze i kompletne informacje o wizach.

Chcę studiować na pełnym etacie

Student visa {wiza studencka} jest potrzebna jeżeli złożyłeś podanie i zostałeś przyjęty na pełno-etatowe studia na dłużej niż trzy miesiące w instytucji edukacyjnej w Australii. Z tą wizą:

  • Możesz pozostać w Australii na okres swojego kursu
  • Możesz wielokrotnie wjechać do Australii
  • Możesz pracować do 20 godzin na tydzień kiedy Twój kurs jest w sesji i nieograniczone godziny w czasie przerw w kursie
  • Zakwalifikowani członkowie rodziny na Twoim utrzymaniu mogą Ci towarzyszyć (są warunki)
  • Członkowie Twojej rodziny mogą pracować do 20 godzin na tydzień
  • Małżonek/małżonka może studiować w Australii do 3 miesięcy

Twoje podanie na wizę studencką będzie ocenione według Twojego Assessment Level {poziomu oszacowania} i odpowiednich wymagań dowodowych, które są określone przez Twoje obywatelstwo i główny kurs studiów.

Chcę studiować w trakcie wakacji

Tourist visa {wiza turystyczna} jest potrzebna jeżeli chcesz studiować na krótkim kursie podczas gdy jesteś w Australii na wakacjach lub celach rozrywkowych. Z tą wizą:

  • Okres do 3, 6 lub 12 miesięcy będzie przyznany
  • Możesz studiować do 3 miesięcy
  • Możesz mieć zezwolenie na pojedynczy wjazd do Australii lub na wielokrotne wjazdy
  • Nie masz pozwolenia a pracę

Chcę studiować w trakcie pracy

Working Holiday visa {wiza wakacje-praca} jest potrzebna jeżeli chcesz studiować na krótkim kursie podczas wakacji i chcesz uzupełnić koszt tych działalności przez krótko-terminowe zatrudnienie. Z tą wizą:

  • Musisz mieć paszport z kraju który uczestniczy w programie Working Holiday
  • Okres do 12 miesięcy będzie przyznany
  • Możesz studiować do 4 miesięcy
  • Możesz wielokrotnie wjechać do Australii
  • Możesz pracować (na pół etatu lub na pełny etat) do 6 miesięcy z każdym pracodawcą
  • Musisz być w wieku od 18 to 30 lat

By uzyskać więcej informacji o aplikacji o wizę na studia w Zachodniej Australii, odwiedź Department of Immigration and Citizenship lub skontaktuj się z najbliższą misją austarlijską.

UWAGA: Powyższe informacje wizach studenckich, turystycznych i praca-wakacje są tylko wskazujące. Wymogi wizy i inkluzje mogą się różnić w zależności od wieku aplikanta, obywatelstwa i innych warunków osobistych.