Education courses for international students in Perth, Western Australia. Information on visas, schools, universities, English colleges and scholarships.

Víza

Austrálie vítá lidi ze zahraničí po celý rok, aby zde mohli objevovat přírodní krásy a pohodový životní styl naší země. Naše legislativa spojená s vízy je koncipována tak, aby každý návštěvník získal ze svého pobytu co nejvíce, a pro studenty a cestovatele zde existuje několik možností.

Je třeba zvážit, jaké vízum ti nejvíc vyhovuje, a níže uvedené informace jsou rychlým vodítkem, aby sis zajistil pro studium v Perthu správné vízum. Pro nejaktuálnější a úplné informace o vízech doporučujeme konzultovat přistěhovalecký úřad (Department of Immigration and Citizenship).

Chci se zapojit do řádného denního studia

Jestliže sis zažádal(a) o řádné studium a byl(a) přijat(a) ke studiu na některé ze vzdělávacích institucí v Austrálii na dobu delší než tři měsíce, je třeba mít studentské vízum. S tímto vízem:

  • Můžeš zůstat v Austrálii po dobu trvání kurzu
  • Máš povolen opakovaný vstup do Austrálie
  • V průběhu studia můžeš pracovat 20 hodin týdně a neomezený počet hodin během stanoveného volna v rámci kurzu
  • Mohou tě doprovázet závislí členové rodiny, kteří na to mají nárok (za určitých podmínek)
  • Členové rodiny mohou pracovat až 20 hodin týdně
  • Tvůj/tvoje manžel/ka může studovat v Austrálii po dobu až 3 měsíců

Tvá žádost o studentské vízum bude zvážena podle dosažené úrovně hodnocení a náležitých průkazných požadavků, které jsou podmíněny tvou státní příslušností a hlavním studijním programem.

Chci studovat během prázdnin

Chceš-li během návštěvy Austrálie o prázdninách nebo za účelem rekreace absolvovat krátkodobý kurz, požaduje se turistické vízum. S tímto vízem:

  • Je povolen pobyt v délce až 3, 6 nebo 12 měsíců
  • Můžeš studovat po dobu až 3 měsíců
  • Máš povolen jednorázový nebo opakovaný vstup do Austrálie
  • Nesmíš pracovat

Chci studovat při práci

Chceš-li během návštěvy Austrálie o prázdninách absolvovat krátkodobý kurz a kompenzovat příslušné výdaje krátkodobým zaměstnáním, musíš mít prázdninové pracovní vízum (Working Holiday visa). S tímto vízem:

  • Musíš být držitelem pasu země, která je spoluúčastníkem programu Working Holiday Program
  • Máš povolen pobyt v délce až 12 měsíců
  • Můžeš studovat po dobu až 4 měsíců
  • Máš povolen opakovaný vstup do Austrálie
  • Můžeš pracovat (na částečný nebo plný úvazek) u každého zaměstnavatele až 6 měsíců
  • Musíš být ve věku od 18 do 30 let

Více informací o tom, jak si zažádat o vízum za účelem studia v Západní Austrálii, ti podá přistěhovalecký úřad (Department of Immigration and Citizenship) nebo konzultuj nejbližší australské vyslanectví.

POZNÁMKA: Výše uvedené informace ohledně studentských, turistických a pracovních prázdninových víz jsou pouze informativní. Vízové požadavky a nároky mohou být různé v závislosti na věku žadatele, jeho státní příslušnosti a dalších individuálních okolnostech.